joi, 17 iunie 2010

Vis...Reverie...


Stii momentele alea in care doar inchizi ochii si o senzatie de pace si liniste se instaleaza cuminte la tine in suflet?In clipa in care pleoapele se odihnesc peste irisi si o intreaga lume se dezvaluie in spatele retinei.O lume fabuloasa,colorata sau uni,o lume doar a ta in care imaginatia face legea.In vis poti sa zbori, poti sa mergi unde vrei tu. Sa plutesti peste pajisti, lacuri si paduri, sa te iei la intrecere cu fluturii si pasarile din cer; sa aluneci prin aer pe un nor, sa atingi soarele.
Visul este reprezentarea care nu concorda cu principiile logicii, ale perceptiei si nici cu dimensiunile timpului si spatiului, el depasind deprinderile noastre si normele morale.
Ti se intampla sa ramai cu privirile uitate pe un perete sau pe fereastra, cu gandurile departe, eventual cu un zambet visator pe fata, al carui motiv numai tu il stii? De multe ori, visam la oamenii care ne sunt dragi, mai ales daca nu ne sunt alaturi.
Pentru mine reveria este foarte deasa. Cat de frumos este sa stam in pat, sa ne imaginam. Sa privim in oglinda si sa visam. Da, probabil in acel moment este frumos, insa aceasta visare cu ochii deschisi are la baza dezamagirea, tristetea, supararea. De cate ori am fost fericiti, si am cazut pe ganduri? Mai niciodata! Dar de cate ori venim acasa, suparati ca nu am reusit ce ne-am propus, ne punem in pat si visam? De cele mai multe ori! Reveria este ruptura de realitate, intr-o lume pe care ne-o creem asa cum ne-am dori noi.
Motivatia este calea succesului, succesul este calea pentru o reverie rara, sau deasa si frumoasa. Reveria este calea catre placut, frumos, catre alta lume, sau poate este doar o cale inchisa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu